Als echtscheidingsadviseur sta ik je graag bij bij het afwikkelen van het beëindigen van je relatie. Niet als mediator, maar als specialist op het gebied van fiscale en/ of financiële vragen. Een scheiding is vaak een emotionele aangelegenheid waarbij veel zaken geregeld moeten worden waar je hoofd op dat moment helemaal niet naar staat én waarvan je je vaak afvraagt hoe het in de praktijk eigenlijk werkt. Vaak blijkt dat één van beide partners niet opgewassen is tegen de ander. Bijvoorbeeld wanneer de ander verbaal sterker is of meer kundig is op het gebied van financiën. In dat geval is er veel behoefte aan steun en een weerwoord. Ik kan je begeleiden bij gesprekken bij de mediator of je 'op de achtergrond' helpen. 

Vragen die gescheiden partners zich vaak stellen zijn:

  1. Kan één van beiden in de gezamenlijke woning blijven wonen? Hoe zit het dan met de hypotheek? Wat gebeurt er met de overwaarde? Moet degene die de woning ‘overneemt’ opnieuw een hypotheek afsluiten of kan de bestaande hypotheek op één naam gezet worden? Wat gebeurt er met de opgebouwde waarde in een beleggingsverzekering of op een spaarrekening die gekoppeld is aan de hypotheek?
  2. Wat gebeurt er met de eigendommen anders dan de eigen woning? Kunnen we die zelf verdelen? Geldt dit ook voor het spaargeld?
  3. Wat gebeurt er met de opgebouwde pensioenen van beiden? Moeten we die ook verdelen en hoe werkt dat dan?
  4. Moet er partner- en/ of kinderalimentatie betaald worden?
  5. Wat gebeurt er met bijvoorbeeld erfenissen en/ of schenkingen die we in het verleden gekregen hebben? Moeten deze ook verdeeld worden?

 

Op bovenstaande vragen en meer probeer je antwoord te vinden. Dit valt vaak nog niet mee. Ik help je graag bij de beantwoording van deze vragen en geef je advies over wat je het beste zou kunnen doen. Doel is altijd de financiële zaken zo goed mogelijk te regelen en de bijkomende kosten zo laag mogelijk te houden.

 

Kosten:

Advies met betrekking tot financiële en fiscale zaken in geval van scheiding: € 79,- (per adviesuur, exclusief BTW).

 


 

 

Samenwerkende partners (onder andere):

© 2018 GJH Financieel Advies | Dienstverleningsdocumenten | Algemene Voorwaarden | Links
Back to Top