Ben je DGA en heb je bijvoorbeeld een eigen BV of ben je ondernemer en heb je bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF, dan gelden er vaak andere regels dan voor iemand die ‘gewoon’ in loondienst is. Zo bouw je als ondernemer geen pensioen op bij een pensioenfonds en moet je je pensioen zelf regelen. Heb je als ondernemer/ DGA financiële vragen die direct of indirect betrekking hebben op jouw situatie in privé dan sta ik je graag bij. De vragen waaraan je als DGA/ ondernemer kunt denken zijn:

  1. Ik wil graag pensioen opbouwen, maar hoe regel ik dat en wat levert mij dat op termijn op? Zitten hier nog fiscale voordelen aan?
  2. Ik heb een eenmanszaak en op mijn balans kom ik een (fiscale) oudedagsreserve tegen. Wat is dit en wat kan ik hier mee?
  3. Ik vraag mij af wat er met mijn zaak gebeurt wanneer ik zou komen te overlijden. Is dit goed geregeld of moet ik aanvullende maatregelen treffen?
  4. Ik wil een woning kopen en daarvoor geld lenen van mijn BV. Is dit verstandig of kan ik dat beter bij een bank doen?
  5. Ik beleg nu binnen mijn BV. Is dit verstandig of kan ik dat beter in privé doen?
  6. Ik wil mijn onderneming overdragen aan één van mijn kinderen. Welk overnamebedrag kunnen we afspreken, zodat de continuïteit van de onderneming niet direct onder druk komt te staan, maar wel zo dat wij als ouders de rest van ons leven de gewenste dingen kunnen doen? En stel we verkopen aan één van de kinderen tegen een lagere prijs dan de actuele marktwaarde, hoe zit het dan met eventuele schenkbelasting?

 

Voor een antwoord op bovenstaande en nog veel meer vragen kun je bij mij terecht. Ik help je graag verder.

 

Kosten:

€ 79,- (per adviesuur, exclusief BTW). Zie ook het tabblad Financiële Planning.

Samenwerkende partners (onder andere):

© 2018 GJH Financieel Advies | Dienstverleningsdocumenten | Algemene Voorwaarden | Links
Back to Top